Pusztító vihar csapott le Németországra

2019.03.10.

Súlyos közlekedési fennakadásokat és károkat okozott az ország nyugati részén egy viharfront, több baleset is történt, egy ember meghalt.

Az Eberhard nevű front heves esőzéssel és óránkénti 110-120 kilométeres sebességű széllökésekkel csapott le az országra. A Deutsche Bahn vasúttársaság valamennyi járatát, a távolsági, a helyközi és a teherszállító vonatokat is leállította a legnépesebb tartományban, Észak-Rajna-Vesztfáliában, mert a rendkívüli időjárás miatt nem lehet garantálni a közlekedés biztonságát, és számos vasútszakasz járhatatlanná vált a vágányokra dőlt fák és leszakadt villamos vezetékek miatt.Fákat csavar ki a vihar Bonn egyik utcájában

A térség több további tartományában akadozik a vasúti közlekedés, és a vihar miatt a légi és a közúti közlekedésben is fennakadások keletkeztek.

A frankfurti repülőtéren az erős oldalszél miatt egy időre le kellett zárni az egyik leszállópályát. Aachen térségében egy autópálya-szakaszt zártak le az útpályára sodródott vastag faágak miatt.
A vihar sokhelyütt megrongálta épületek tetőszerkezetét, kicsavart fákat, ledöntött közlekedési táblákat, leszakította állványzatok borítását.Viharos szél Neusiz településén, Németországban

Csak Bochumban több mint 130 helyszínre riasztották a tűzoltókat. Több városban bezárták a parkokat és az állatkertet, és arra kérnek mindenkit, hogy ha csak tehetik, maradjanak otthon. Azonban így is több baleset történt.

Dortmund térségében Bestwignél meghalt egy 47 éves férfi, akinek az autójára zuhant egy kidőlő fa.
Az országos meteorológiai szolgálat (DWD) az ország legnagyobb részére figyelmeztetést adott ki, a középső és nyugati régiókban a legmagasabb fokú, vörös riasztás van érvényben. A DWD előrejelzése szerint a viharfront hétfőre virradóra hagyja el az országot, utána hideg levegő és további csapadék érkezik, az esőt havazás, havas eső válthatja.

Forrás: infostart.hu, severe-weather.eu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük