Hidegfront, a hegyekben hóeséssel

Igen változatosan alakul időjárásunk. Március hónap igen szélsőséges hőmérsékleti értékekkel büszkélkedhet, van részünk hidegben-melegben egyaránt. Március 23-án egy igazi téli reggel köszöntött ránk, majd a nap további részében sem kúszott 2.8 fok fölé a hőmérséklet. Öt nap eteltével, március 28-án a maximum hőmérséklet már a 20.1 fokot is elérte, majd a délutáni órákban gyenge zivatarok pattantak ki egy magassági hidegcseppnek köszönhetően. Ma, március 30-án egy újabb hidegfront érte el az országot melynek hatására a magasabban fekvő területeken hó is hullott.

A késő délelőtti órákban fehér hófal érte el a Cserhát csúcsait, a hegyekben havazás kezdődött.

A havazás szépen lassan nyugati irányba haladt és elérte a Mátra vonulatait is. Autóba ültünk, és készítettünk pár felvételt a március végi havazásról Galyatetőn. A legfiatalabb viharvadász is velünk tartott, testnevelés óra gyanánt sétáltunk egy jót a sűrű hóesésben. 🙂

A nap egyik érdekessége a hegyvidék alacsonyabban fekvő részén várt ránk. Ezeken a területeken ugyanis már elég meleg volt a talaj ahhoz, hogy a hó ne maradjon meg rajta, viszont a frissen szőtt pókhálókon megmaradt porcukor szerű lepel, amely szépen előhozta a láthatatlan csapda lenyűgöző rajzolatait.

Egy rövidke videót is hoztunk magunkkal amin jól látható a hóesés intenzitása.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük