Mediterrán ciklon támadása (2010.05.17.)

Ukrajna fölött markáns ciklon örvénylik, amelynek hatására ott, valamint Közép-Európa nagy részén napok óta többnyire erősen felhős, szeles, esős az idő, többfelé jelentős mennyiségű csapadék hull.

Ciklon után

Hétfőn nagyrészt erősen felhős vagy borult volt az ég, az ország középső és keleti részén vékonyabb volt a felhőtakaró. Nyugaton sokfelé, másutt csak elszórtan fordult elő eső, zápor. A Dunántúlon és a főváros térségében sok helyen viharos volt az északnyugati, északi szél. A hőmérséklet csúcsértéke 8 és 16 fok között változott. A ma reggelig lehullott csapadék mennyisége általában csapadéknyom és 18 mm között változott, de Győrből 35 mm-t jelentettek.

A folyamatos esők hatására hatalmas mennyiségű víz hömpölyög folyóvizeinkben, de bármerre indulunk hatalmas területeket temetett maga alá a rengeteg csapadék. A térségünkbe található Zagyva-folyó is már sokadszorra árasztotta el térséget, nem is igazán emlékszünk vissza arra, hogy ilyen rövid időn belül ennyiszer lépetek volna ki a folyóvizeink medrükből.

A következő pár fotó Tar község határában készült.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük