Az erdőgyilkos aranyló naplemente

Tegnap délután 11 éves fiamat és egyik barátját kirándulni vittem az északi határ közelébe ahol az elmúlt napokban igen vastag, 30 cm feletti hóréteg alakult ki. Hatalmas élmény volt ez a számukra hiszen a mögöttük álló évtizedben nem igazán alakult ki térségünkben ilyen vastag hótakaró, élvezettel vetették magukat bele a hófehér kristályok sűrűjébe.

A kevésbé napos északi részeken továbbra is vastag hóréteg tapadt fák és bokrok ágaira, viszont a déli tájolású területeken a napsugarak hatására a hó megolvadt ami a -3 fok körüli levegőben vastag jégpáncéllá alakult át. A hatalmas teher hatására rengeteg fa dőlt már ki a térségben, az autóút mentén temérdek fa roskadozik a nagy súly alatt.

A vidám hócsata és szánkózás után hazafelé indultunk. Rónabánya térségét elérve pazar látvány tárult elénk ami a vastag jég és a lemenő nap közös játékának volt köszönhető. A fákat borító jégpáncél sárgára festette az ágakat, aranyló színben úszott minden.

A nap egyre lejjebb bukott, a táj pedig ehhez hasonulva még inkább aranya színbe öltözött. A szél folyamatosan erősödött miközben egyre több jeges ág hullott le a környező fákról. Recsegő, koppanó hangok járták be a környéket, a táj ennek ellenére bámulatosan festett.

Tovább ereszkedtünk lefelé, de a mindig más oldalát mutogató csodaszép táj állandó megállásra kényszerített.

Mesés világ volt ez számunkra, de a környéken található erdők fái egészen más véleményen lehettek. Biztos, hogy sok fa dőlt és dől ki jelen pillanatban is a jég hatalmas súlya miatt, ennek a földöntúli szépségnek hatalmas ára van…

Pár kanyarral lejjebb ismét megálltunk, és egy pazar kilátással bíró részről megcsodálhattuk a naplementét is. Nem volt egyszerű átvergődni magunkat a földútra dőlt fák miatt, de nagyon megérte!

Csodás színek..

A legszebb pillanatokat egy galériába gyűjtöttük, ezt láthatjátok a következő képsorokon.

Naplemente Zagyvaróna mögött

A levegő egyre hidegebb lett, -6 fok körül járt ebben a pillanatban. Elindultunk a autóhoz, még egy utolsó pillantást vetettünk a nap egy aprócska darabjára.

Lenyugvóban

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük