Mesevilág a hózáporok keresztüzében (2021.04.07.)

Nem tudjuk, hogy valaki odafenn meghallotta-e segélykiáltásunkat a hiányzó hózáporokról illetve hózivatarokról, az elmúlt hetekben végre olyan csodákat láthattunk, melyekre már a mögöttünk álló tíz évben alig-alig volt csak példa. Bár egyik szemünk végre nevetett a tavasszal érkező hófergeteg pompás látványának köszönhetően, a másik viszont pirosra dagadt az erőteljes sírás hatására, amely látta a korán kinyílt virágok vesztét és a gyümölcsösökre mért megsemmisítő csapás mértékét.

A hózáporokat most nem a Mátra közvetlen közelében, hanem Miskolc városához viszonylag közel, egy éledező szántóföld mellett kanyargó földútról kísértük figyelemmel. Picikét reménykedtünk abban, hogy egy hózivatart is sikerül majd becserkészni a térségben, ebben azért nem lett szerencsénk. Ettől függetlenül csodálatos dolgokat láttunk, tekintsétek meg képes összefoglalónkat erről az igen változatos napról.

Nagyon nehéz lesz majd szelektálni, hogy mely képek ne kerüljenek be a bejegyzésbe mivel mindegyik egyedi szépséggel rendelkezik. Első felvételünk az érkezést követően, valamikor negyed kettő magasságában készült a tőlünk délre kialakult gyengécske hózáporról.

Még gyengécske, de ennek is nagyon örülünk

Eközben északon, az Északi-középhegység felett egy jóval masszívabb tömb felhőzete jelent meg, egyre biztatóbban festett körülöttünk az ég. A hegyvidéki terület fölé érve egy jól elkülöníthető, magasba törő Cb indult a felfelé…

Eközben tőlünk nyugatra is egy mesés tömb sodródott déli irányba, úgy forgattuk a fejünket mint R2-D2 a Csillagok Háborújában… 🙂 Ezen hózápor legszebb pillanatait a következő galériába gyűjtöttük össze.

Az észak felől érkező hózápor egyre közelebb araszolt hozzánk, változatos táncba kezdett a sűrű csapadéksáv.

Szép kis felhőalap a fehér csúcsok felett

Ez a hózápor egyébként az orrunk előtt vált semmivé, halálát megelőzően mammatus felhők is megjelentek az egyre ritkuló csapadéksáv felett.

Egyre több a cici, lassan kipurcan..

Tőle kicsit keletebbre egy UFO alakú hózápor is megjelent amely földöntúli perceket varázsolt elénk.. 🙂

Jön E.T. !

Bár a hózáporok menetelése még nem ért véget, hazafelé indultunk. Út közben egy robbanást idéző, gomba alakú felhő is feltűnt a Mátra déli oldalán…

Robbanás

A házunk mellett fekvő füves területről még egy utolsó panoráma képet készítettünk, szép nap volt ez a mai is!

Már gyengülőben, de még mindig gyönyörűek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük