Hatalmas felhőszakadás Salgótarjánban (2006.07.24.)

Sok salgótarjáni lakos számára emlékezetes nap volt ez, hiszen ritkán látott mennyiségű csapadék ostromolta a várost. A hatalmas felhőszakadást produkáló zivatar ÉNY-i irányból érkezett a település térségébe, melyről egy akkori radarkép animációt is megőriztünk:

Radarkép animáció

A lassan cammogó zivatar apró szemű jeget is hozott magával, amiről egy fotó is készült:

Apró szemű jég az erkélyünkön

A szűnni nem akaró csapadékhullás hatalmas káoszt okozott a városban. Az első megdöbbentő látvány egy körforgalomba érve fogadott minket, ahol az autók kerekei szinte eltűntek a víz hullámaiban:

Egy salgótarjáni körforgalomban

A belváros felé haladva többfelé láttuk, hogy a város csatornarendszere már nem a víz elvezetésén munkálkodott, hanem fordított szerepet betöltve további vízzel árasztotta el az utcákat:

A vasúti aluljáróhoz érve újabb armageddont idéző pillanat részesei lehettünk, ahol egy sárga ikarus busz méteres hullámot tolt irányunkba:

Egy kisebb tó keletkezett az aluljáróban

Ezt követően hatalmas felfordulás alakult ki az aluljáróban. Mindenki próbált átvergődni a hatalmas vízmennyiségen, de ez nem mindenkinek sikerült 🙂

Több autó is beázott a hatalmas esőzések és villámárvizek során, pincéket és garázsokat árasztott el a hatalmas víztömeg:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük