Csodaszép zivatar, felejthetetlen élmény (2007.05.22.)

A mögöttünk álló 15 évben rengeteg csodálatos élményben, felejthetetlen pillanatban volt részünk. Nem feltétlen a leghevesebb zivatarok, a legbrutálisabb események nyújtják a legszebb emlékeket, sokszor elég egy átlagos zivatarcella ahhoz, hogy örök emlékeket véssen agytekervényeink legmélyebb bugyraiba.

Ezt történt ezen a csodálatos tavaszi délutánon is, amikor az egyik kedvenc leshelyünkön üldögélve vártuk be a képeken látott cellát. Magasba emelkedő gomolyok idején párával és madárcsicsergéssel volt tele a levegő, élveztük a zöld növényzet üde illatát, a rovarok fülbemászó zümmögését.

Az egyik magasba kúszó congestus már nem tudta tovább tartani az életet adó víz hatalmas súlyát, és záporozni kezdett . A csapadéksáv egyre erősödött és a villámtevékenység is egyre nagyobb méreteket öltött.

Fenomenális érzés volt (még ha veszélyes is) a szikla tetején átélni a következő perceke. A cella egyre közelebb került hozzánk, a hátoldali feláramlás felhőzete csodálatosan festett.

Félelmetesen csodálatos

Mivel a lecsapó villámok egyre veszélyesebb közelségbe cikáztak, pár perc leforgása alatt a szikla melletti erdőben landoltunk.

A hátoldal gyenge forgásba kezdett, picit szupercellára emlékeztetett.

Hatalmas felhőszakadás kezdődött, mi pedig jóízű mosollyal elindultunk a pár kilométerre lévő autónk irányába. Eláztunk ugyan de egyáltalán nem érdekelt minket ez az apróság, fantasztikus élménnyel gazdagodtunk! 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük