Lemaradtunk! (2007.08.10.)

A viharvadászatok nagy része nem végződik mindig sikerrel. Éves szinten is rengeteg olyan napot hagyunk magunk mögött, melyek „kudarcba” fulladnak, nem igazán sikerül lencse végre kapni semmit. De valóban kudarcként kell felfogni ezen helyzeteket? Nem feltétlen így van!

Sokat tanulhatunk ezekből a rosszul elsült szituációkból. Van, hogy a meteorológiai modellfutások tréfálnak meg, valamikor abszolút de rossz helyre autózunk, de olyan is előfordul, hogy rossz megérzésre hagyatkozva cselekszünk, lemaradunk a legjobb pillanatkoról. Amiben viszont állandó nyertesek vagyunk…a vadászatokat övező jókedv, móka, régi vadászatok átbeszélése, nosztalgiázás. Ezen pozitív energiák mindig feledtetik velünk az aktuálisan elbukott órákat, és ez mindig így van!

Ez a nap is inkább a nagy beszélgetések, nosztalgiázás estéje volt. Pár kósza villámot azért sikerült elcsípnünk , de messze nem olyan este lett, amire egész nap vártunk.

Az időjárási helyzet Európában 2007.08.10-én:

Dél-Skandináviától Közép-Európán keresztül egészen Görögországig hullámzó, alig mozgó frontrendszer húzódik, amelynek környezetében gyakran erősen felhős az ég, és sokfelé fordul elő eső, zápor, zivatar. A Kárpát-medencében és környékén helyenként felhőszakadás és jégeső is előfordul. Sekély ciklon okoz felhős, többfelé csapadékos időt a Brit-szigetek térségében is. A Kelet-európai-síkság és a Skandináv-félsziget északi felének időjárását ugyanakkor anticiklon határozza meg. Ezeken a területeken kevés a felhő, csapadékról nem érkezik jelentés. Leszálló légmozgások következtében alapvetően napos az idő a Földközi-tenger térségében is. A hőmérséklet csúcsértéke Nyugat-, Északnyugat-Európában többnyire 18, 24, a kontinens többi részén általában 26, 34 fok között alakul. Vasárnap estig a Kárpát-medence időjárását az említett frontrendszer határozza meg. Hatására sokfelé várható újabb eső, zápor, zivatar, többfelé jelentős mennyiségű csapadékra lehet számítani.

Hazánkban időjárása ezen napon:
Pénteken eleinte többnyire erősen felhős volt az ég, majd az ország nagy részén 4-9 órára kisütött a nap. Napközben csak elszórtan, az esti óráktól sokfelé alakult ki zápor, zivatar. Helyenként felhőszakadás és jégeső is előfordult. A ma reggelig lehullott csapadék mennyisége általában csapadéknyom és 30 mm között változott, de Somogy és Tolna megyében többfelé mértek 30-40 mm-t, a legtöbb csapadékot, 46 mm-t Siófokról jelentették. A hőmérséklet csúcsértéke nyugaton 22, 26, másutt 27, 32 fok között alakult. Hajnalra 13 és 19 fok közé hűlt le a levegő. Délelőtt többnyire erősen felhős volt az ég, a Dunántúlon többfelé, másutt csak helyenként fordult elő eső, zápor, zivatar. A hőmérséklet 11 órára 16 és 25 fok közé emelkedett.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük