Gyenge zivatarok

A ma délutáni órákban É-ÉK felől gyenge villámtevékenységgel járó zivatarok cammogtak a nyugati országrészben. A Mátra környékén valamikor 14 óra környékén egyre sötétebb gomolyalapok díszítették az eget , majd rövid idő múlva egyre nagyobb területen szórtak nagy cseppes záporesőt a környező tájra.

A kialakult csapadékgócok mellett újabb fekete felhőalapok jelentek meg, és szinte folyamatos volt a keletkezés. Hogy egy picikét másik oldalról is lássuk ezeket a látványos tömböket, a Mátra déli oldaláról is készítettünk egy képet.

Egy picikét még gyönyörködtünk a csodaszép, kontrasztos felhőkavalkád látványában, majd egy másik magasabb helyet keresve ismét szép látvány tárult a szemünk elé. A nyugati oldalon egy újabb cella alakult ki, amely látványos csapadéksávval öntözte meg a hegység déli lankáit.

Eközben a Cserhát déli oldalán is kipattant egy erőteljesebb cella, amely Apc térségében öntözte meg a még mindig szomjas földeket.

Egy-két látványosabb felvétel amit még érdemes megnéznetek:

A délutáni órákban kialakuló zivatarokat egy 2 perces time-lapse videón is megnézhetitek, amely a házunk kertjében rögzítette az eseményeket. A kamera mellett kihelyezett csapadékmérőben 5 mm esőt mértünk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük