Május végi zivatarok

Utolsó tavaszi hónapunk is döntő többségben igen száraz időjárást produkált, de az utolsó napokban végre egyre több zivatar áztatta az erősen megrepedezett, csapadékra szomjas földeket. Mivel a nappali hőmérséklet nem igazán emelkedett 20 fok fölé, a zivatarok legnagyobb része gyenge villámtevékenység és apró szemű jég kíséretében érkezett hozzánk.

Térségünket sajnos nagyon elkerülték a nagyobb csapadékot adó cellák. Szinte minden esetben csak érintőlegesen kaptunk pár milliméter esőt amely képtelen volt enyhíteni az aszályos helyzeten.

2020.05.26. – Zivatar a Mátra felett

A záporok és zivatarok csak igen kis területre korlátozva locsoltak, ezeken a területeken azonban 5-10 mm eső is hullott apró szemű jég kíséretében.

2020.05.25 – Zivatar apró szemű jég kíséretében

Az előző képen látott zivatart követően igen érdekes, függőleges fényoszlopokat is láthattunk, amit a fentről érkező nap sugarai keltettek életre.

Egyik nap egy igen látványos gyenge zivatar öntözte Pásztó városát, csodaszép képet festett a nap által megvilágított csapadéksáv látványa.

Számtalan csodaszép pillanatot éltünk át a mögöttünk álló napokban, rengeteg képet illetve time-lapse videót készítettünk kisebb-nagyobb sikerrel. 🙂

2020.05.25. – Zápor

Sajnos a mögöttünk álló időszakban igen kevés időnk volt a rengeteg képanyag feldolgozására, így a szokásos time-lapse videónk még várat magára. Mivel az előttünk álló periódus is zivataros napokat tartogat, nagy valószínűség szerint csúszni fogunk a videó anyagok közzétételével.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük