Látványra ma sem lehetett panasz (2020.06.17.)

Mint azt már az előző bejegyzésben is megemlítettük, hihetetlenül szép felhőformákat figyelhettünk meg a mögöttünk álló időszakban, ami nagy részben a levegő igen magas páratartalmának volt köszönhető. Ezen a napon egy zivatarokból álló, lassú mozgású rendszer épült ki a középső országrészben, melynek felépítése egy hidegfront peremén kialakult zivatarláncéhoz hasonlított.

Ezen rendszer északi része a Cserhát vonalában alakult ki, mi pont ennek az időszaknak lehettünk szemtanúi. A lassan mozgó cella igen erőteljes lecsapóvillámokat produkált ebben az időszakban, és egyre intenzívebb zápor volt megfigyelhető. Mivel folyamatosan a csapadék alól próbáltunk a cella elé kerülni, csak igen rövid idő állt rendelkezésünkre a nézelődéshez. Az első ilyen rövidke pillanatot láthatjátok a következő fotón, alig volt időnk a találkozásra.

Sokáig bambultuk még volna, de odébb kellett állnunk

Mivel nagyon kanyargós út állt előttünk, nem igazán volt időnk megfelelő távolságra kerülni a zivatartól. A következő megállóban azonban percekkel többet időzhettünk, szuper panorámából élvezhettük a lecsapó villámok látványát.

A bal oldalon látható aktív cellától jobbra is egyre több zápor indult útjára, a rendszer egyre jobban terjeszkedett déli irányba. Pár perc múlva már a fejünk fölé ért felhőzete, nem sok időnk maradt. A lent látott képek az utolsó másodpercekben születtek.

Hazafelé egy igen érdekes felhőalapot pillantottunk meg a távolban. Egy magasba emelkedő gomolyfelhő alatt heves eseményeket idéző felhőformák mutatkoztak, különleges volt látni ezt az égképet.

A késő esti órákban egy újabb meglepetésben volt részünk, de ezt majd egy következő bejegyzésben mutatjuk meg nektek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük