Hidegfront betörés hózáporokkal (2022.01.20.)

Erőteljes hidegfront hozott látványos hózáporokat, az északi határ közelében hózivatar is kialakult. A hózáporok, a naplementét megelőzően, kettő hullámban érték el az Északi-középhegység térségét.

Az első hózáport a Cserhát keleti oldaláról kísértük figyelemmel, az erőteljesen örvénylő hófal szépen lassan bekebelezte a távoli csúcsokat.

Ezt követően nyugodtabb pillanatok következtek, a lemenő nap fényében szebbnél szebb felhőalakzatok mutatkoztak. A távozó rendszer üllője is szépen kirajzolódott,

miközben a Mátra felett egy gyengécske hózápor vonaglott.

Salgótarján városát is hózáporok ostromolták,

Hózáporok Salgótarján térségében

hatalmas pelyhekben hullott a hó, igaz csak rövid ideig.

Hózápor Salgótarjánban

A hidegfronthoz tartozó hózáporok második hulláma előtt csodaszép dolog történt a Mátra hegyvonulatai felett. A gyengécske hózáport követően, bámulatos felhők keletkeztek, melyeket a lemenő nap fénye narancsos színnel ruházott fel.

Bámulatos felhők a Mátra felett (2 képből kreált panoráma)

Ebben a pillanatban minden irányba volt valami szép az égbolton, amely a gyorsan vonuló felhőknek köszönhetően szinte minden pillanatban más arcát mutatta..

A front vonalán kialakult hózáporok már a szürkébb időszakban érkeztek, ettől függetlenül nagyon jól látható az intenzívebb csapadékhullás a következő felvételen.

Érkezik a front

A képen látható hózápor azonban csak rövid ideig tartott, látványos kinézete ellenére jelentős mennyiségű csapadékkal nem járt, persze lokálisan igen erőteljes csapadékhullást okozott Pásztó közelében.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük