Napviharvadászat a Balatonnál (2024.05.10.)

A múlt hét péntek látványos pillanatokat hozott a világ szinte minden pontjára. Az erőteljes napkitörések hatására hazánkból is látható volt a sarki fény, bámulatos fotókat láthattunk az ország minden szegletéből.

Mivel több nagyobb, X besorolású kitörés is volt a megfigyelés napját megelőzően, a látványos jelenségek több hullámban érték el bolygónkat.

A legerőteljesebb kitörés, X5.89-es volt.

Péntek éjszaka sajnos erősen felhős és borult időszakok váltották egymást Nógrádban. Bár a felhőkön látványos színek mutatkoztak,

Sejtelmes színek

úgy döntöttünk, hogy a Balaton térségébe autózunk. Valamikor éjfél után pár perccel érkeztünk a balatonvilágosi Panoráma kilátó területére, pont abban az időszakban, amikor a legerősebb kitörés fényei díszítették az eget. Fejvesztve próbáltunk az út közepéről fotókat készíteni, a következő pár kép ekkor készült.

Ezt követően már csak figyelnünk kellett, és élvezni a nem mindennapi égi játékot. Nehéz lenne leírni milyen színeket is láttunk az előttünk álló négy órában, helyette beszéljenek inkább a képek.

A vadászat során time-lapse anyagot is rögzítettünk de ezek sajnos még nem készültek el. Egy rövidke videóval hamarosan jelentezünk, abban láthatjátok majd ezeket a felvételeket is.

2 thoughts on “Napviharvadászat a Balatonnál (2024.05.10.)”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük