Egy éjszakai, őszi zivatar villámai (2007.09.17.)

Az esti órákban kialakuló zivatarok egy másik dimenzióba kalauzolják el az embert. Szépségük és titokzatosságuk nem csak az őket kísérő kisülések pazar látványában valósul meg, hiszen a sötétség miatt rengeteg kísérőjelenség marad rejtve előlünk. Ezen rejtélyes dolgokat csak akkor veszi észre az ember, amikor egy elcsípett villámfotón megjelenik valami olyan, amit a vakító fény miatt nem láthattunk szabad szemmel. Ez történt egyébként 2007.06.22-én is, amikor a szupercella látványos felhőzetét világította meg egy CG villám.

Ezen este villámai nem világítottak meg érdekes felhőalakzatokat. A zivatar azért volt számunkra kedves emlék, mivel őszi hónapban mutatta meg magát. Ilyenkor már egy nappali záporesőnek is örül egy viharokat kedvelő emberke, ezért egy esti zivatar látványa külön megtiszteltetés volt számunkra.

Magyarország időjárása ezen a napon:

Hétfőn az időnként megnövekvő gomolyfelhőzet mellett 7-11 órán át sütött a nap. Késő délután a Dunántúlon, majd éjszaka északon északkeleten zápor, zivatar is előfordult. A hőmérséklet csúcsértéke 22 és 29 fok között alakult. A ma reggelig lehullott csapadék mennyiség csapadéknyom és 11 mm között változott. Hajnalra 11 és 19 fok közé hűlt le a levegő. Délelőtt nyugaton többször, másutt csak időnként növekedett meg erősen a felhőzet, nyugaton szórványosan zápor, zivatar is előfordult. A hőmérséklet 11 órára 16 és 27 fok közé emelkedett.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük