Májusi relax a Pécskő szikla tetején (2008.05.05.)

A mögöttünk álló hétvégén egy hidegfront érte el térségünket amit egy Északkelet-Európa fölött örvénylő ciklonnak köszönhettünk. Ennek hatására hétfőn gyakran volt erősen felhős az ég, és sokfelé alakult ki eső, zápor, zivatar, helyenként jégeső is előfordult. Egy-egy zivatart viharos széllökések kísértek. A hőmérséklet csúcsértéke 16 és 22 fok között változott.

Ezen a kissé hűvös májusi napon a Pécskő szikla tetején töltöttük el a délutánt, innen követtük figyelemmel a térségben kialakuló zivatarok változatos formáit. Csak ültünk a magasban, élveztük a madarak harsány énekét, élveztük a tavaszi szellő finom csiklandozását. A távolban kialakuló zivatarok felől halk morajlások hallatszottak, ettől többet nem is kívánhattunk magunknak.

Zivatar emelkedik a magasba

Valami földöntúli érzés egy kórusban hallani a természet hangjait. Az állatvilág, és a légkörben keletkező hangok egyvelegéből születik meg a világ legmegnyugtatóbb zenéje, sosem lehet megunni ezt a mindig változó dallamot. A csodálatos koncert mellé lenyűgöző látvány is tárul, minden pillanatát élvezzük az ilyen napoknak.

Zivatar a Karancs közelében

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük