Felhőszakadás

Kedden is folytatódott a zivatarokkal tarkított időjárás. A délutáni órákban sötét alapú gomolyfelhők jelentek meg a Mátra északkeleti része felett. A vasárnapi naphoz hasonlóan (szinte mértani pontossággal) ugyan azon az útvonalon haladtak a cellák, és okoztak felhőszakadás intenzitású csapadékot a Cserhát déli oldalán.

Az első képen az egyre erősödő cellát láthatjátok:

Az ékező zivatar egyre nagyobb csapadékgócokat indított útnak, és egyre több lecsapó villám volt megfigyelhető, melyekre az igen rövid kisülés volt jellemző.

Az egyre erősödő csapadék környékén egy rövid ideg tartó, alacsony ívvel rendelkező szivárvány is is megjelent pár perc erejéig.

A cella bal oldalán látványos felhőalapok jelentek meg, és tették egyre félelmetesebbé az érkező zivatart.

Egy picikét délebbre autóztunk, és Palotás térségéből követtük az eseményeket. Innen nézve két erőteljesebb csapadéksáv volt megfigyelhető. Érdekes fotó is született ezen a helyszínen, amin egy magányos fa a két cella közé ékelődve várja az érkező vihart.

Egy panoráma fotót is fűztünk az aktuális pillanatról, szép látvány volt.

A folyamatosan csapkodó, rövid kisülési idővel rendelkező villámokról is sikerült pár felvételt készíteni. Egy-két lecsapó azért hosszabb ideig is látható volt, ezeket a 10X-es lassítás jól visszaadja.

Még több kép:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük