Színes hullámok és lecsapóvillámok Miskolc közelében

Tegnap a délutáni/esti órákban egy konvektív rendszer érkezett keleti irányból Miskolc térségébe. Sajnos a peremfelhőt márt nem láthattuk teljes pompájában mivel a közelünkbe érve dinamikáját vesztette a tömb, a futóáramlatok nem tolták tovább és tartották életben a cellákat. A hirtelen megtorpanó rendszer hirtelen megállt, mi pont ennek a pillanatnak voltunk szemtanúi. Az autóból kiszállva bámulatos színekbe öltözött az égbolt, földöntúli égkép tárult elénk.

A peremfelhő még látható, de szépen lassan dinamikáját veszítette

Ebben az időben még igen aktív volt a rendszer, rengeteg kisülést láttunk a horizonton. Az északi részét még erőteljesebb peremfelhő is díszítette, a következő képen ezt láthatjátok.

Egy peremfelhő halála

Miközben az előttünk haldokló peremfelhő látványán csodálkoztunk, a hátunk mögött hullámzó felhők peremén csapadékhullás kezdődött. Igen érdekes látványt mutatott a hirtelen lezúduló csapadék, rövid idő elteltével kisülések is megjelentek.

Csapadékhullás kezdődik a hullámok peremén

Autóba pattantunk, mivel a fejünk felett is zápor indult útjára. Pár kilométerrel a rendszer elé autóztunk, eközben a radaron egyre több góc jelent meg a hullámok peremén. Hirtelen minden megváltozott, erőteljes villámtevékenység vette kezdetét.

Erőteljes zivatartevékenység kezdődött

Egyre közelebb kúszott hozzánk a cella, egy utolsó képhez azért volt még szerencsénk.

Közeledik..

Kb. 10 perc elteltével ismét autóba kellett ülnünk, újabb kilométerekkel előztük meg a kipattanó cellákat. Utolsó megállónk az egyik legaktívabb cella útjában volt, itt készítettünk pár villámfotót is.

A TIME-LAPSE anyagot az év végi videóban láthatjátok majd!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük