Heves zivatarok villámai (2021.07.14.)

Itt a nyár, a nyaralások időszaka, így egy picikét lemaradtunk az oldal frissítésével. A heves, szupercellás zivatarokat hozó napokon nem tudtunk a tűz közelében lenni, valaki fentről nem akarta, hogy jó legyen nekünk! 🙂 Amikor az Őrségben tartózkodtunk az ország másik végében tomboltak heves zivatarok, vagy éppen fordítva. Picikét déjà vu érzésünk van az aktuális helyzettel kapcsolatosan, hiszen tavaly ugyan ez a dolog játszódott le velünk, majd valamikor az őszi hónapokban sikerült egy látványosabb szupercella közelébe férkőznünk. A nyárnak azonban még nincs vége, és valami azt súgja, hogy a heves zivatarokból is lesz még a következő egy-két hónapban…

Ebben a bejegyzésben pár látványosabb villámfotót szeretnénk megmutatni nektek, melyeket Hatvan illetve Gyöngyös város közelében sikerült lencse vége kapnunk. Az első, egyben legaktívabb cella valamikor húsz óra körül épült ki Hatvan közelében. Bámulatos lecsapóvillámok hagyták el a zivatart, eszméletlen látványos villámshow részesei voltunk.

Lecsapó villámok tánca
Már a kertek alatt..

A cella hamar a távozásra kényszerített minket, egy picikét odébb autóztunk. A távolban egy újabb zivatar aktivizálta magát, a buli tovább folytatódott.

Ez a cella is nagyon közel haladt el mellettünk, így viszonylag közeli villámokat is sikerült elcsípnünk.

Mivel a rendszer és a hozzá kapcsolódó csapadék egyre nagyobb területre terjedt ki, haza indultunk. A kerti filagóriánk védettségében még sikerült pár villámot elcsípni, ezek közül az egyik viszonylag közel csapott le hozzánk, brutális basszus kísérte a kisülést.

Rengeteg felvétel készült ezen a villámfényes éjszakán, ezek közül láthattok még pár látványosabb fotót a következő galériában.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük