Látványból ma sem volt hiány! (2022.08.22)

Tovább folytatódik a zivataros periódus, újabb csodaszép pillanatokat élhettünk át tegnap. A délutáni órákban sötét hadigépezetek takarták el az ég kékjét, az ország egyre több pontján hangos égiháború vette kezdetét.

A legtöbb zivatar inkább a Duna vonalától keletre volt megfigyelhető, ahol nagyobb rendszerbe szerveződve haladtak nyugati irányba.

Térségünkbe a Cserhát, és a Mátra felett is látványos cellák keletkeztek. Ezek a zivatarok szinte percről-percre változtatták kinézetüket, folyamatos metamorfózison mentek keresztül.

A Cserhát gyermeke, 15:46

Eközben a Mátra felett kialakuló cella mintha egy porszívót kapcsolt volna be, erőteljes feláramlás volt megfigyelhető a nyugati oldalon.

Bekapcsolt a porszívó

A hatalmas mennyiségű energia nem tűnt el nyom nélkül, az előttünk egyre erősödő zivatar látványos változáson ment keresztül. Ennek folyamatát a következő diasoron láthatjátok.

A következő panoráma fotókon teljes szélességében látható az előttünk épülő peremfelhő.

Panoráma 1.
Panoráma 2.

Mivel a csapadék, és az erőteljes villámtevékenység is egyre közelebb került hozzánk, pár kilométerrel távolabb autóztunk a rendszertől. Jobbágyi határából már igen látványos, búgócsigára emlékeztető formát vett fel.

Látványos monstrum épült

Ezt követően már egyre nagyobb területen zúdult zápor, zivatar a tájra, a rendszerünk szépen lassan elveszítette formáját, a peremfelhő is leépülő stádiumba került.

A csapadék még intetnzív, de látható a leépülés

Végezetül egy válogatás, mely képekről úgy ítéltük meg, érdemes megmutatnunk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük