Heves zivatarok a középső országrészben

A mögöttünk álló hét igen „mozgalmas” volt a zivatarokat tekintve. A magas páratartalom, a felsőbb rétegekben kialakult minimális áramlás, és a nagy labilitás következményeként igen lassan mozgó, felhőszakadásokat produkáló zivatarok pattantak ki országszerte.

Villámárvizek, 3 cm körüli jég, és hevesebb szélrohamok is kísérték ezeket a cellákat, de a lassú áthelyeződés miatt inkább a hirtelen lezúduló nagy mennyiségű csapadék okozott hatalmas problémákat.

Az egyik ilyen nap volt a szerda is amikor a középső, és keleti országrészben alakult ki konvektív rendszer. Csapatunk a nyíllal jelölt helyről figyelte a radarképen látható multicellás struktúrát amely lassan kúszott északi irányba.

A rendszer hevességére utalt, hogy szép lassan zöldes színekbe öltözött és peremfelhőt épített maga körül. Itt még kicsit messzebb volt tőlünk, de a felhőzete már igen látványosan festett.

Egy pár kilométerrel közelebb autóztunk hozzá ami nem igazán volt jó ötlet, mert nagyon közel kerültünk hozzá.

Egyre zöldebb színekbe öltözött

Egy panoráma kép a rendszerről:

Mivel egyre közelebb araszolt hozzánk a rendszer, keletebbre autóztunk egy picit. Itt egyre kontrasztosabbá vált a felhőzete, nagyon jól festett.

Panoráma fotón a pillanat:

Egy több képes panoráma:

Még több fotó:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük