A természet éléstára sorozatunk – Megtisztulás a Magas-Tátrában (4K) – A lélek táplálása (2023.05.19-20.)

A természet nem csak fizikai testünket látja el egészséges táplálékkal, szellemünket is képes megannyi pozitív energiával feltölteni. Ahhoz, hogy az egészségünket hosszú távon meg tudjuk őrizni, mindkét pillérre ugyanolyan szükség van. De melyek azok a pillanatok, amelyek feltöltik a „lélek akkumlátorát” ? Nem kell nagy dolgokra gondolnunk. Sétáljunk virágos réten vagy erdőben, öleljünk át egy öreg fát, mártózzunk meg egy természetes vízben, töltsünk el minél több időt olyan természetes közegben, amely a legtöbb pozitív élményt adja.

Számomra az egyik legtöbb tiszta energiát nyújtó közeg, a Magas-Tátra. Itt tényleg jelen van minden, amire a léleknek szüksége van. Szavakba önteni nehéz azt az érzést, amikor az ember ebben a negatív rezgésektől, energiáktól mentes környezetben tartózkodik. Erdők, állatok, növények, csipkés csúcsok, oxigéndús levegő, és tiszta vizű patakok tökéletes harmóniája ez, szavakkal leírni is nehéz az ott tapasztaltakat. Már sok-sok éve járom a Magas-Tátra csúcsait. Sosem gondoltam volna, hogy már egy „ilyen” hegynek is micsoda vonzereje van, szinte függőség alakult ki bennem. Ez a szoros kapcsolat biztosan nem véletlen, a test és lélek tudja, mire van szüksége.

Szeretnék mindenkit rábeszélni arra, hogy ha még nem járt a Magas-Tátrában mindenképp látogasson el térségbe, nem fogja megbánni. Aki nem tud nagyobb csúcstúrát megtenni csak menjen végig a Tar-pataki-völgyön, vagy látogasson el a Zöld-tavi menedékházhoz. Az itt eltöltött idő egy hatalmas energiabombaként hat majd a lelkére, minden negatív gondolat és érzés eltűnik a fejből. De ha valaki csak egyszer kijut valamelyik magasabb csúcsra (Tengerszem-csúcs, Kriván, Kapor, stb.) szinte biztos, hogy örökké tartó kapcsolatot alakít ki a heggyel. Ha ez megtörténik biztosan meg fogod érteni azon hegymászókat, akik sosem tudnak leállni, és valami belső erő hatására egyre szélsőségesebb magasságokba kívánkoznak…

Lőrincz Norbert

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük