Peremfelhős, szép jó reggelt! (2023.07.06.)

Hát igen…jó dolog amikor egy viharvadásznak házhoz jön a préda, és a reggeli kávé elfogyasztását követően csak ki kell sétálnia a házától kb. 100 m-t, és várni. Hát ilyen szerencsés napom volt tegnap, amikor is egy dél felől érkező konvektív rendszer okozott látványos pillanatokat nálunk.

A rendszer igen lassan csordogált északi irányba, ezért igen sok időm volt time-lapse anyagot is gyűjteni. Mivel ugyan arról a helyről készítettem a képeket, csak párat mutatnék meg nektek időrendi sorrendben.

A látványosabb percek valamikor kilenc óra előtt kezdődtek, ekkor már egyre határozottabban rajzolódott ki a rendszer peremfelhőzete.

8:53-kor így festett a rendszer pofikája

Kb. 10 perc elteltével egyre határozottabb dörgéseket hallottam a Mátra irányából, a legerősebb gócok Gyöngyös térségét ostromolták.

Lassan de biztosan felénk kúszik ez a szépség

A csodaszép peremfelhő folyamatos mozgásban volt, hol a keleti, hol a nyugati oldala volt a határozottabb, de felette is látványos rajzolatok mutatkoztak.

Így talán még mutatósabb

Az utolsó panoráma negyed tíz magasságában készült, mivel ezt követően már a fejem fölé került a rendszer, nem volt látványos az érkező peremfelhő.

A peremfelhő utolsó, látványos arca

Végezetül a legjobb fotókból készítettem egy galériát, jó böngészést kívánok hozzá.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük