Párafelhők tánca (2007.06.05.)

A mögöttünk álló 15 évben több száz időjárással kapcsolatos jelenséget kísérhettünk figyelemmel. Az ember azt gondolhatná, hogy minden alkalommal ugyan az a látvány tárul egy viharvadász szeme elé, de ez közel sem így van. Bármilyen hihetetlen is, de minden egyes zivatar más, nincs két egyforma belőle. Még ha a felépítésük hasonló is sokszor, mindig előrukkolnak valami olyan érdekességgel, ami miatt minden pillanatban érdemes a közelükben lenni. Nem történt ez másképp ezen a napon sem, amikor két látványos momentummal ajándékozott meg minket egy átlagosnak mondható zivatarcella.

Az egyik ilyen érdekesség volt a zivatart szegélyező gomolysor alján megjelenő horizontális tekervény, amely kicsit peremfelhőre emlékeztetett. Mivel a levegő nagyon telített volt vízzel és a felhőalapok is igen alacsonyra ereszkedtek, így volt esély az érdekesebb felhőalakzatok kialakulására.

Érdekes, de szép látvány
Pára emelkedik a magasba

Eszméletlen élményben volt részünk akkor is, amikor az erdők felett kialakult párafelhőt egy távolabbi zivatar kifutószele a mi irányunkba tolta, majd az hatalmas sebességgel az alattunk elterülő sziklának csapódott. Úgy éreztük magunkat mintha egy magashegységben lennénk.

A konvekció estére sem hagyott alább, további tornyok nőttek a naplementét megelőzően is.

További tornyok növekednek a távolban..

Bár nem szakadt le az ég, nem csapkodtak félelmetes villámok, mégis megérte ott lenni a kedvenc sziklánk tetején, és átélni eme remek nap minden pillanatát…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük