A látványos hétvége második napja újabb peremfelhővel

A déli óráktól többfelé alakult ki eső, zápor, zivatar, helyenként jégeső is előfordult. A hőmérséklet csúcsértéke általában 20 és 25 fok között változott, de keleten, északkeleten helyenként 26, 28 fokot is mértek. A lehullott csapadék mennyisége általában csapadéknyom és 27 mm között változott. 

A szombati napot követően újra útnak indultunk. Egy viharvadász mindig ilyen hétvégéről álmodik, szinte futószalagon érkeztek hozzánk a zivatarok. A tegnapi naptól eltérően egy picikét később, valamikor fél öt magasságában alakult ki az első cella tőlünk délnyugati irányba.

Indul a buli!

A minket körülvevő horizont egyre csodálatosabban festett, szinte minden irányba magasba törő Cb-k, látványos csúcsok, üllő és csapadéksáv jelent meg szinte minden irányba.

Mivel egyre inkább bezáródott felettünk a felhőzet és zápor záport követett, Hatvan városa felé vettük az irányt. A 21-es úton haladva többször is megálltunk, mindig láttunk valami érdekeset amiért érdemes volt időzni. A következő képen az általunk hátrahagyott cella csapadékát láthatjátok, jól döntöttünk, hogy eljöttünk onnan.

Jól adja!

Eközben Hatvan irányába egy jóval markánsabb, heves zivatar jegyeit hordozó cella alakult, brutális látvány tárult elénk.

Látványos feláramlás

Ekkor még nem igazán voltunk olyan pozícióban, hogy ezt a látványos peremfelhőt megörökítsük, ezért próbáltunk jobb helyet találni. Egy picike darabját azért még elcsíptük, jól mutatott.

Csodaszép peremfelhő épül

Egy picikét odébb autóztunk, ekkora igen érdekes mintázatú, különböző szinteket rajzoló felhőzet fogadott melynek alján forgó mozgás volt megfigyelhető.

Érdekes struktúra

Ez a csodaszép látvány azonban nem tartott sokáig, egy tíz perc leforgása után semmivé lett. Ezt követően további cellák is fejlődtek de ezek már nem tudtak ilyen látványos pillanatokat produkálni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük