Tél a tavaszban, egy reggeli séta a havas Cserhátban

A mögöttünk álló napokban végre megérkezett a várva várt csapadék, három nap leforgása alatt 30 mm-t meghaladó csapadékösszegnek örülhettünk itt, a Mátra nyugati oldalán fekvő Pásztó városában.

A mediterrán ciklonból lehulló esőt követően megkezdődött a hátoldali hideg levegő beáramlása, a folyékony halmazállapotú csapadékot egyre több helyen havaseső, hó váltotta fel, vasárnap reggelre a tél és tavasz együttese csodálatos színekbe öltöztette a környék magasabban fekvő területeit. Tőlünk keltre, a Mátra hóval borított csúcsai bukkantak elő az alacsony szintű felhőzetből,

A havas Mátra panorámája

nyugati oldalunkon a Cserhát dicsekedett a szebbnél szebb látványoságokkal.

A Cserhát

Nehéz volt dönteni, hogy melyik oldalon tegyünk egy rövidke sétát, az idő rövidsége miatt az utóbbi mellett tettük le a voksunkat.

Mielőtt az erdősebb területre értünk volna, a csécsei elágazóval szembeni kis beugró részen készítettünk pár felvételt, csodás látvány volt a hóval fedett Cserhát,

Tavasz és tél határa

majd az innen kb. egy kilométerre fekvő, Duna-Ipoly Nemzeti Parkhoz tartozó Pogányvári kőfejtó területén sétáltunk egyet.

Út a télbe

Itt bámulatos téli időben töltöttünk el egy fél órát, csodaszép látvány volt a tavasz és tél együttese, a lábunk alatt hangosan ropogó hó hangjához harsány madárdal párosult.

A reggeli kirándulásunk alatt sok-sok fotót készítettünk, ezek közül láthattok párat a következő galériában.

Hazafelé menet készítettünk pár újabb képet a Mátra havas lejtőiről is, órákig tudtuk volna bámulni a folyamatosan változó táj szépségeit.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük