A mezőtúri szépség (2023.07.13.)

Igen változatos nap volt a 13-a, hiszen már a hajnali órákban halk morajlások kergettek ki a meleg ágyból. Ebben a kómás állapotban túl sok mindenre nem voltam képes, még egy rövidnadrág magamra ráncigálása is hatalmas feladatnak bizonyult. A fényképezőgép felkutatása sem volt egyszerű, csoda, hogy egyáltalán sikerült képet készítenem a jövevényről. Mire a fotózáshoz szükséges állapotot végre elérte az agyam, rendszer peremfelhője már a fejem fölé kúszott, amit két életlen valamin azért sikerült megörökítenem.

Hatalmas kínlódások közepette végre sikerült élesebbre állítanom a masinát, de ekkora a villámok már ritkábban mutatkoztak, egyetlen felhővillámot sikerült csak lencse végre kapnom.

Az első, az utolsó, az egyetlen.. 🙂

A reggeli órákban, a legszebb dolgokat produkáló rendszer haladt át a déli országrészben. Ennél a látványosságnál sajnos nem tudtunk ott lenni, csak a szebbnél-szebb képeket mazsolázgattuk a különféle weboldalakon. Ebben az időszakban a Mátra térségében „hullámzó felhők” jelezték, hogy heves zivatarok tombolnak tőlünk déli irányba.

Hullámok

Ezt követően nagy reményekkel vártuk a délután történéseit. Az előrejelzések alapján úgy döntöttünk, hogy valahol az Alföldön várjuk meg az érkező rendszert, végül Mezőtúr határába vertünk tábort.

A radarképek alapján nem voltunk túl lelkesek, mivel a vártnál jóval gyengébben festett az érkező rendszer. Egyre negatívabban láttuk a dolgokat, de úgy döntöttünk nem mozdulunk a helyünkről, tovább várunk.

A késő délutáni órákban végre megpillantottunk valamit a távoli horizonton. Egyre jobban látni lehetett, hogy egy erőteljesebb peremfelhő tart felénk, végre elérkezett az igazság pillanata.

Ettől fogva igen gyorsan peregtek az események. Végre kipakolhattuk a cuccokat, és izgatottan vártuk az elkövetkező perceket.

Érkezés
Felkészültünk, gyere Baby! 🙂

A következő perceket már nem szeretném nagyon kommentálni, a panoráma fotókból készült legjobb képeket időrendi sorrendbe helyezve mutatjuk meg nektek.

A következő válogatásban a nem panoráma fotókból készítettünk egy galériát.

Az adrenalin hevében egy kis „keménykedésre” is volt időnk, nagyon örültünk, hogy nem vártunk hiába. 🙂

Csak keményen!

A mezőtúri kalandról egy rövidke kisfilm is készül hamarosan amit a youtube csatornánkon tekinthettek majd meg.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük